2011 m. vasario 6 d., sekmadienis

Skaniausias varškės apkepas

Ši varškės apkepo variacija man pati skaniausia, gal net labiau primena pyragą nei apkepą.
Skanėstas tinka lengvai vakarienei ir yra greitai pagaminamas.

Visų pirma pusvalandį prieš gaminat reikia paruošti manų kruopas. Taigi stiklinėje 3 valgomuosius šaukštus manų užpilti pienu ir šlakeliu grietinėlės (nebūtinai). Kaip parodyta nuotraukoje:

Masei pagaminti jums reikės:
4ių kiaušinių (baltymus atskirti nuo trynių)
400g. varškės
100g. saldaus vanilinio varškės sūrelio
100g. sviesto
3 šaukštai cukraus

Kiaušinio trynius išsukti su 3 šaukštais cukraus, sudėti varškę ir varškės sūrelį, viską išmaisyti. Į gautą masę įpjaustyti sviestą, šiek tiek patrinti, supilti pieną su manais, ir visą šią masę gerai išplakti mikseriu.

Atskirai iki itin standžių putų išplakti kiaušinių baltymus. Ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.

Indą, kuriame kepsite apkepą, pašildykite orkaitėje, kad lengviau pasidengtu sviestu, juo reikia ištepti visą indo paviršių ir apibarstyti džiuvesėliais. Masę supilti į indą ir kepti apie 40minučių 200 laipsnių karčio orkaitėje.

Skaniausia su trintomis braškėmis, skaunaus!:)

1 komentaras:

  1. Man skaniausia su vyšnių kisieliumi;) ką galiu pasakyti - močiutės mokykla;D

    AtsakytiPanaikinti